dilluns, 21 d’octubre del 2013

El Cotif controla el futur del futbol

El COTIF mai ha viscut de rendes, dels serveis prestats en el passat i, per suposat, no va a fer-ho ara, en el millor moment de la seua història. El potencial adquirit en les darreres edicions no havia sigut conegut mai, arribant a situar-se com el torneig sub-20 de referència a Europa. La força, a més d’observar-se a la perfecció en els partits que es disputen cada agost a la Ciutat Esportiva d’Els Arcs, es pot visionar perfectament en els destacats futbolistes que poc després de passar pel COTIF s’han erigit com vertaderes estreles dels seus equips, en les millors lligues del món. El comitè organitzador del torneig internacional de futbol reparteix tots els estius llibres i tríptics en els quals es recorda a aquells jugadors ja il·lustres i històrics que van passar pel campionat alcudià. És el cas de Raúl, Guti, Casillas, Kaká, Valdés o Shevchenko. No obstant açò, sembla que ja toca deixar de viure del record llunyà i començar a gaudir amb tots els jugadors que, després de passar pel COTIF, estan triomfant en l'actualitat en el futbol, no solament nacional, sinó també internacional. El cas potser més eloqüent és el de Francisco Román Alarcón Suárez, més conegut en el món futbolístic com Isco. El exvalencianista s'ha convertit en un referent europeu després de guanyar el Golden Boy, el trofeu homòleg al Baló d'Or, que es concedeix als futbolistes menors de vint-i-un anys i que millor futur prometen. Isco va passar per l'Alcúdia fa un parell d'anys i va ser designat per l'organització com el millor jugador del torneig, portant al aleshores el seu equip, el València CF, al títol de campió. Ha sigut una de les sensacions del Màlaga esta temporada a la Champions League. No obstant això, la nòmina no finalitza, ni molt menys, en Isco.
Malgrat la presència del fill de Diego Pablo “Cholo” Simeone, el davanter que va brillar a l'Alcúdia en 2012 va ser Mauro Icardi, qui va concentrar bona part de les mirades de les desenes d'observadors presents en les graderies. El jugador argentí és de sobres conegut al nostre futbol doncs l'argentí va ingressar en La Masia del FC Barcelona en 2008 però no va tenir sort. El 12 de maig de 2012 va marcar el seu primer gol amb el primer equip de la Sampdoria enfront de la Juve Stabia, amb el qual el conjunt blau es va classificar matemàticament per als play off d'ascens a la Sèrie A. Icardi ja és nou jugador de l'Inter de Milà. L'entitat que presideix Massimo Moratti ha pagat tretze milions -més tres per objectius- a la Sampdoria, que no volia incloure futbolistes en l'operació. Icardi, per la seua banda, signarà per les pròximes cinc temporades. El fitxatge per l'Inter, que es va imposar a Nàpols i Liverpool en la batalla per fer-se amb els seus serveis, suposa el fermall d'or a la primera temporada d’Icardi en la Sèrie A italiana. Als seus vint anys, l'atacant argentí ha signat deu gols -tres d'ells a la Juventus- i ha sigut designat “Millor Futbolista Jove” del campionat italià.
 La celebració en la passada edició d'un campionat sol de seleccions nacionals va fer que a l'Alcúdia es presentaran autèntics equips carregats d'estrelles en potència que no han esperat ni un parell de mesos per a explotar en el futbol mundial. El seu rendiment en la semifinal i final va fer que Ariel Nahuel Ruiz fóra designat el millor jugador. Pocs dies després es va convertir en el fitxatge estrella de Sant Lorenzo d'Almagro després de signar un contracte per quatre anys. Sant Lorenzo va adquirir el vuitanta per cent de la fitxa del futbolista en una suma propera als 600.000 dòlars. Prompte donarà el salt a Europa. Un altre dels futbolistes que ha de «vendre» l'organització del COTIF com un futur estel que va estar a l'Alcúdia és Álvaro Vadillo, l'extrem també del Betis que es va convertir en el segon jugador més jove en debutar en la Lliga BBVA, amb poc més de setze anys. És un fix en el combinat nacional i Pepe Mel ja l’ha fet entrar este any en les rotacions d’un Betis situat en les primeres posicions del campionat. La cantera blanquiverda també a fructificat aquest any en Juan Antonio Delgado, “Nono”. Però els seguidors del COTIF ja ho sabíem. El seu torneig de l’any passat va ser exquisit i lluità fins a última hora pel guardó de millor jugador. En l’actualitat lluita per la titularitat en el Betis amb Salva Sevilla, Beñat i Cañas. Malgrat la competència ha jugat un fum de minuts i està cridat a ser jugador d’equips grans. Qualitat tècnica i visió de joc li’n sobra.
El barcelonista Sergi Samper Montana, un exquisit migcampista amb una tècnica i una disciplina que ja ha cridat l'atenció dels principals clubs d'Europa, demostrà a la gespa d’Els Arcs que l’escola culé per crear substituts de Xavier Hernández o Andrés Iniesta segueix tenint un èxit rotund. Samper, nascut el 20 de gener de 1995, ha rebut diverses trucades, la més destacada de l'Arsenal anglès d’Arsene Wegner, per contar amb els seus serveis. El català va poder convertir-se en un nou Cesc Fàbregas, emigrant a una Premier League en la qual la pedrera culé està triomfant. Però l'amor de Samper pel Barça supera qualsevol oferta arribada des de fora, per suculenta que siga. Al contrari que Fabregas, la resposta de Sergi va ser un rotund no. El seu lloc està en el Camp Nou. Tot apunta que arribarà en breu, fins i tot de forma precoç. Per filosofia, el Barça no pot lluitar amb les ofertes econòmiques que puguen arribar a joves promeses des de la Premier però, a canvi, ja ha entrenat amb normalitat amb el primer equip, demostrant-li els tècnics que compten amb ell. Només se li pot demanar paciència i molt de treball. També convidar-los al fet que miren la confiança dipositada pel tècnic del primer equip en la pedrera. I no ho té fàcil perquè per davant té molta competència. Als Xavi, Iniesta, Busquets i Fàbregas, se hi ha de sumar Thiago, Sergi Roberto, Riverola, Jonas dos Santos, Espinosa… Samper sembla no veure impediments i segueix fent-se un espai en el seu club.
Fede Vico, jugador de 18 anys del Còrdova CF, s'ha convertit en el nou estel del cordobesismo. El de la pedrera, al que criden el Messi cordovès, porta mesos destacant en l'equip de Rafa Berges i ha culminat una setmana de somni amb una magnífica actuació davant el Barcelona en Copa i dos gols davant l'Osca en l’Alcoraz. El jove jugador ha aprofitat la visita de l'equip blaugrana i el seu doblet enfront de l'Osca per a mostrar-se a la resta d'Espanya i el món com la nova joia blanquiverde. Federico Vico Villegas, nascut a Còrdova el 4 de Julio de 1994, va començar jugant al futbol en l'escola Juanín i Diego amb tan sols sis anys. En la temporada 2011/12, va completar un total de 26 partits amb el primer equip, marcant dos gols. A més, ha sigut internacional amb la selecció espanyola sub 16, sub 17, i amb la sub 18, amb la qual es va proclamar campió de la Copa Atlàntic. Rafa Berges, ja he deixat entreveure que l'any que ve, Fede no estarà en el Còrdova. Molts són els equips que ja han mostrat interès en el jove estel cordovés. Benfica, Manchester City i els grans d'Espanya entre uns altres ja han cridat a la seua porta. Encara que la nòmina és inacabable i prompte començaran a destacar altres futbolistes que van estar pels Arcs, el repàs als jugadors que ja han apuntat maneres i s'han convertit en referències dels seus conjunts finalitza en el turc Kerem Demirbay, jugador del Borussia Dortmund. L'otomà no va poder estar en els últims partits del torneig per lesió però va ser clau en la seua selecció. Ha debutat ja en el primer equip del potent campió de la Bundesliga.
El valencianista Paco Alcácer és perfectament conegut per l’Alcúdia, doncs el COTIF ha reconegut els seus èxits futbolístics en diferents ocasions. A falta de fer-se un espai en l’equip che, el de Torrent ha aconseguit proclamar-se ja campió d’Europa de seleccions sub-19 i subcampió sub-17, sent el màxim golejador. Els entrenadors de la selecció espanyola coneixen el seu potencial i no han deixat mai de convocar-lo. Està cridat a ser, si la sort l’acompanya, el davanter del Valencia CF durant molts anys. Tardarà molt de temps ha oblidar-se per l’Alcúdia l’actuació de l’ara levantinista Roger Martí, que disputà el COTIF fa uns anys amb el Valencia CF. Eixí en la pròrroga contra Veneçuela amb empat a dos gols després d’un partit agònic i ell sol, en el temps addicional, aconseguí quatre gols per deixar vista per a sentència la final. Ara despunta a les ordres de Juan Ignacio Martínez, en la Lliga BBVA i la seua renovació pot fer que es convertisca, amb Rubén García, en l’eix del futur Levante. El de Xàtiva va ser designat fa un parell d’any com màxim golejador. En l’Alcúdia demostrà tota la seua velocitat, potencia i pegada. Ara es titular indiscutible amb JIM.
Són alguns exemples, no tots, ni de lluny. Portu, Berdakçi, Delgado, Mattioni, Insua, Galán... prompte escoltaran parlar d’ells. El COTIF els avala.
Article de Carles Senso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada